HR

Πρόγραμμα απασχόλησης στο 2nd KIDOT Festival

Γίνε και εσύ κομμάτι του 2nd KIDOT Festival, του πιο ολοκληρωμένου παιδικού και εφηβικού φεστιβάλ της πόλης, που έρχεται στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα.

 

Τί είναι το 2nd KIDOT Festival;

Το Kids of Tomorrow Festival (KIDOT) είναι ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ, μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.

Έχοντας συνεργαστεί στo πλαίσιo άλλων φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ομάδα του KIDOT θέλησε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με στόχο να αναπαράγει και να μεταδώσει το δικό της θετικό βίωμα, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω των σημερινών παιδιών και εφήβων.

Κεντρικός άξονας των δράσεών του είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εργαστήρια, σεμινάρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα επιχειρούμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι ενώ παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

Θέλοντας να καλύψει το ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους και απασχολούν όλους εμάς, η ομάδα του KIDOT πλαισιώνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φεστιβάλ με πληθώρα παράλληλων δράσεων και events στοχεύοντας σε μια ολιστική εμπειρία του επισκέπτη.

Σκοπός μας ένα δημιουργικό διήμερο, μια αφορμή να θυμηθούμε το παιδί που όλοι μας υπήρξαμε και να παραδώσουμε τη σκυτάλη στα παιδιά του αύριο.

Δράσεις του 2nd KIDOT Festival:

  1. KIDOT Workshops
  2. KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις
  3. KIDOT Market Προϊόντων & Υπηρεσιών
  4. Food & Drinks Corner
  5. Side Events
  6. All Day Events

Αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του 2nd KIDOT Festival είναι η ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων στο φεστιβάλ, οι οποίοι θα κατέχουν τον ρόλο ουσιαστικού συνδιαμορφωτή, καθώς η συμβολή τους στην λειτουργία των ποικίλων δράσεων του φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το φεστιβάλ τις δύο μέρες της διεξαγωγής του θα απασχοληθούν σε διάφορους τομείς του όπως: Workshops, Side Events, Market, Infodesk – Ενημέρωση κοινού, Επικοινωνία κ.ά., Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με ομάδες, φορείς και εταιρίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του παιδιού και του εφήβου, θα αναπτύξουν δεξιότητες και θα ανακαλύψουν καινούργιες, θα γνωρίσουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και θα βιώσουν το αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος 2nd KIDOT Festival είναι η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών και ανήσυχων δυνάμεων της πόλης για τη δημιουργία περαιτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών στον ευρύτερο χώρο του παιδιού και του εφήβου.

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα και γίνε κομμάτι του πιο ολοκληρωμένου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ.

Για περαιτέρω ενημέρωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@kidotfestival.com.

2nd KIDOT Festival (15 & 16 Σεπτεμβρίου)

Κατηγορίες Απασχόλησης

1) Workshops (κατά προτίμηση άτομα με εμπειρία απασχόλησης με παιδιά)

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξάγονται σε διαφορετικούς χώρους του φεστιβάλ Workshops με ποικίλες θεματικές όπως καλλιτεχνικά, επιστήμες και τεχνολογία, διατροφή και υγεία, περιβάλλον και δημόσιος χώρος, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα, κ.α. Τα άτομα που θα απασχοληθούν σ᾽αυτό το τομέα θα βοηθούν τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια του κάθε workshop στην οργάνωσή του (δήλωση συμμετεχόντων, οργάνωση χώρου, κλπ.), θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με αυτό και θα φροντίζουν γενικότερα για την ομαλή διεξαγωγή του. Παράλληλα θα φροντίζουν ώστε να τηρείται το προσυμφωνημένο πρόγραμμα των workshops (τήρηση ώρας έναρξης και λήξης, ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα όλων των workshops, κλπ).

2) Market & All Day Events

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ενός οργανωμένου market. Αρμοδιότητες των ατόμων που θα απασχοληθούν σ᾽αυτό τον τομέα είναι να ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις επιλογές που προσφέρονται μέσω του market και να βοηθούν τους επαγγελματίες ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε τυχόν ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη λειτουργία των περιπτέρων τους.

Επίσης, τα All Day Events προσκαλούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά δρώμενα και να ενημερωθούν για προϊόντα και υπηρεσίες, που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

Πρόκειται για αυτοτελή events και εκδηλώσεις φιλοξενούμενων ομάδων, εταιριών και φορέων, τα οποία υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντός του ευρύτερου χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ, και ακολουθούν ανεξάρτητη ροή και πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Είναι ανοιχτά προς το κοινόχωρίς περιορισμό συμμετεχόντων ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου παραμένουν στη διάθεση του συνεργαζόμενου φορέα.

Το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί σε αυτήν την ενότητα θα υποστηρίζει τις ομάδες, που λαμβάνουν μέρος, στη διεξαγωγή των δράσεών τους (διαχείριση χώρου – κοινού, ενημέρωση κοινού, υποστήριξη στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ.), αλλά και θα φροντίζει για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα διαθέσιμα All Day Events.

3) Infodesk – Ενημέρωση κοινού

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς. Πρόκειται λοιπόν για έναν χώρο ορόσημο και ανοιχτό προς το κοινό, όπου η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για όλους. Η συμμετοχή σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επικεντρώνεται στην ενημέρωση των παρευρισκόμενων τόσο σχετικά με το φεστιβάλ, όσο και για όλες τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει.

4) Ομιλίες

Πληθώρα θεμάτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γονείς και άτομα που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους, θα αποτελούν τη βάση ομιλιών αλλά και ανοιχτών συζητήσεων. Τα άτομα που θα απασχοληθούν σ᾽αυτό τον τομέα θα υποστηρίζουν τη διεξαγωγή αυτών των ομιλιών και συζητήσεων μέσω της οργάνωσής τους (τήρηση προγράμματος, διαμόρφωση χώρου, τεχνική υποστήριξη, κλπ.), καθώς και μέσω της ενημέρωσης του κοινού για το πρόγραμμα και τη θεματική τους.

5) Side Events (κατά προτίμηση άτομα με εμπειρία απασχόλησης με παιδιά)

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται παραστάσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως θεατρικές παραστάσεις, face painting, κλπ. Στα side events το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί σ᾽ αυτό το κομμάτι, θα βοηθούν τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη διεξαγωγή των δράσεών τους (διαχείριση χώρου- κοινού, διαχείρηση ομαλής ροής προγράμματος, υποστήριξη στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ.), αλλά θα φροντίζουν και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα διαθέσιμα side events.

6) Επικοινωνία

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ομάδα που ασχολείται με τη φωτογραφία, social media, κλπ., η οποία θα φροντίζει για την επικοινωνιακή κάλυψη και προώθησή του.

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα και γίνε κομμάτι του πιο ολοκληρωμένου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ.

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!

KIDOT όπως παιδί!

Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!